Blocajele mentale din timpului unui discurs

Emotiile sunt absolut firesti atunci cand tii un discurs. Indiferent ca vorbesti in fata unui public necunoscut, ca tii o prezentare la munca, un pitch sau vorbesti in fata prietenilor, membrilor familiei sau iubitului, emotiile sunt cele care ofera greutate si valoare cuvintelor tale. Deci este foarte bine daca simti, in timpul unui discurs, ca ti se aprind obrajii, ca ti se usuca gura, ca incepi usor, usor si pe alocuri sa te balbai sau iti transpire palmele. In momentul in care simti toate aceste lucruri la intensitati foarte mari, iar coroborate, ele ajung sa te blocheze intr-atat incat sa nu mai stii exact ce vrei sa transmit si cum, atunci te afli intr-un blocaj. Provocarea cea mai mare cu emotiile pe care le avem este de a le pastra pozitive si constructive si de a nu le lasa sa intervina ca parte integranta din discursul nostru. Sunt destul de acaparatoare si, din pacate, audienta nu va retine ceea ce spui ci manifestarile acestor emotii pe care le ai. Ele apar pe fondul neincrederii in sine, fricii de penibil, greseala sau esec. Incepem in acele momente sa judecam fiecare grimasa a celor din jur, o interpretam personal si in detrimentul nostru.

In momentul in care ne dezvoltam cateva automatisme la care apelam in mod firesc atunci cand emotiile ne coplesesc, vom avea ragazul mental de a ne aduna si a detensiona o atmosfera care incepe sa devina grea si apasatoare. In plus, exercitiile de spontaneitate iti vor spori increderea in mecanismele proprii de depasire a acestor momente. De la o ora la cealalta vei vedea ca vei avea din ce in ce mai putine blocaje, iar ele vor lasa locul curiozitatii, explorarii si placerii de a vorbi in public.

Ce trebuie sa stii

Daca te inscrii la Master of Crowds 1.0 trebuie sa stii ca el este structurat in doua parti: cea de expunere prin exercitii de improvizatie pentru formare abilitati si cea de realizare si sustinere discurs.

Lucrul fiecaruia cu el insusi

Aceasta parte reprezinta o suma de exercitii preluate din tehnica teatrala care iti vor consolida increderea, spontaneitatea si imaginatia.

Redactarea discursului final

Vom revizui impreuna discursul pe care il vei pregati pentru evenimentul de gala Master of Crowds, pentru ca el sa isi atinga scopul pe care il ai.

Tehnica vorbirii in cadrul unui discurs

Vom studia impreuna modalitatile de imbunatatire si corectare a dictiei in contextul sustinerii celui mai bun discurs.

Evenimentul de gala Master of Crowds

La finalul modulului Master of Crowds 1.0 vei participa la evenimentul Master of Crowds Talk, in care vom auzi discursurile tuturor cursantilor intr-o seara eveniment. Intr-o sala de teatru, cu un ecran de proiectii si bineinteles, public.

Inscrie-te aici

Good to know

  • Cursurile sunt sustinute saptamanal, cu o durata de 1,5h
  • Modulul Master of Crowds 1.0 are o durata de 8 saptamani
  • Ultimele trei sedinte vor fi alocate discursului de final si pregatirii sustinerii lui pe scena, intr-un eveniment de tip Master of Crowds Talk
  • Se va realiza o rutina de igiena a aparatului respirator si mentalului impreuna cu fiecare cursant
  • Vom pregati impreuna discursul pe care fiecare cursant il va sustine in cadrul unui eveniment tip Talk, sub lumina reflectoarelor, cu un screen de prezentare

Inscrie-te aici